vissza

Gyógyító ételek és gondolatok

nov
27
2009

Közeledik a szeretet ünnepe a karácsony, ami sokszor torkollik nagy-nagy családi ebédekbe és vacsorákba. Mit főzzünk, mit együnk, hogy ne rakódjanak ránk a fölösleges kilók, és hogy ne ártsunk az egészségünknek?
A távol-keleti szemlélet szerint az emberi szervezet energiaegyensúlyát a Yin és a Yang típusú energia áramlás tartja fenn .Az emberi szervezet „gyökerének” a bélrendszert tekinti , úgy véli, hogy egészségünk emésztőrendszerünk állapotától függ. Ezért lehetséges, hogy a különböző betegségeket / úgy,mint a középkorban a mongolok/ megfelelő diétával gyógyítsuk. Az ókori Görögországban Hippokratesz így oktatta tanítványait: „A táplálkozásban keressétek gyógyulásotokat!”Jóval később George Oshawa és Michio Kushi a tradicionális japán étkezés alapján dolgozta ki a Yin-Yang egyensúlyt optimálisan szolgáló étkezést, amelyet makrobiotikának neveztek el.

Ugyanilyen szelíd gyógymód a Sprituális Válasz Terápia. Segít abban, hogy átválogassuk tudat alatti elménk tartalmát- olyan, mint egy óriási számítógép- hogy megtartsuk ami jó, pozitív és építő, kidobáljuk ami felesleges. Hogy legfőképpen pozitív kijelentésekkel programozzuk a tudat alatti elmét, és így aktiváljuk a pozitív eszméket, gondolatokat. A Spirituális Válasz Terápia a tudatalatti programokban kutatva keresi meg és távolítja el azokat az elemeket, melyek a felszabadult, egészséges és boldog életvitelben gátolnak bennünket. Orvos vendégünk a brazíliai esőerdőben szerzett legfrissebb SVT tapasztalatairól is beszámol. A receptek és izgalmas gondolatok mellé operamuzsikát is hallgathat, ha velünk tart.

Vendégek:

  • Sebestyén Szilvia a Makrobiotikai Központ igazgatója
  • Dr. Bakanek György életmód-tanácsadó
  • Csák József operaénekes

Helyszín: Pallas Páholy
                 V. Alkotmány u 15

Időpont: 2009. november 27. péntek 18 h.

November végi összejövetelünket egyben Mikulás partinak is szánjuk, ezért most is arra kérjük, mint tavaly: hozzon valami aprócska ajándékot/ könyvet, kozmetikumot, virágot, terítőt stb./ magával, amivel majd egymásnak szerzünk örömet.

Szeretettel várja: a Kor Kontroll Társaság!

jan
7
2010

Szelíd gyógymódok

Mit főzzünk, mit együnk, hogy ne rakódjanak ránk a fölösleges kilók, és hogy ne ártsunk az egészségünknek? A távol-keleti szemlélet szerint az emberi szervezet energiaegyensúlyát a Yin és a Yang típusú energia áramlás tartja fenn.