vissza

Van egy receptje?

nov
26
2012

Ahogyan már olvashatták receptversenyt írt ki a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyünk a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és túlsúlyos cukorbetegeknek szól. Jeles alkalom lehet mindenkinek a számára, aki szívesen süt - főz, ugyanis az Önök segítségével keressük Magyarország legegészségesebb, és egyben legfinomabb ételeit! Pályázati kiírásunkat az „ Elstartolt a receptverseny „ című cikkben itt a portálon olvashatják. Címünk: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu

A Springmed Kiadó Igazgatója, dr. Böszörményi Nagy Klára szintén a zsűri tagja. Sőt, a nyertesek a kiadó könyveit is megkapják jutalomként.
A Recept-verseny kapcsán arra kérdésre, hogy mikor érzi majd a pályázat eredményességét, a következőket válaszolta:

- Természetesen akkor, ha beérkeznek receptek a pályázati kiírásnak megfelelő módon, vagyis hétköznapokra való, egészséges, és ízletes recepteket olvashatunk, amelyből a kreativitás, és az egyedi alkotókedv is sugárzik.

- Mit gondol, hány embert sikerül megszólítani?

- Nehéz erre most válaszolni. Gondolom, hogy a pályázati kiírás olyan sok helyen megjelenik, hogy komoly esélye lesz annak, hogy sokan olvassák a felhívásunkat és egy-egy receptet beküldenek időre.

- Mit gondol, készek vagyunk már egy étkezésváltásra?

- Úgy gondolom, hogy ez generációs téma. Az idősebbek étkezési és életmódszokásain bizonyára nehezebb változtatni. Az új generáció jó része viszont láthatóan jobban figyel arra, hogy mit eszik és még a mozgásra is áldoz időt és energiát. És ez reménnyel tölt el.

- Ön szerint mindehhez a könyvek hasznosak?

- Más a könyvpiac széles kínálata és mások a szokások. Családi tradíciók működnek, azt esszük, amit, ahogy “Anyánktól” láttunk. Sok az elhízott, vagy túlsúlyos ember, s ezt a tradíciók mellett a végtelenül mozgásszegény életmódunknak köszönhetjük! Persze, sokan megvesznek könyveket is, de azt nem elég megvenni, azt el is kell olvasni, és nem elég elolvasni, be is kell tartani!

- Az Ön által vezetett kiadó vállalkozott a receptek kiadására is. Ez mekkora öröm vagy teher a Springmed Kiadónak?

- Egy kiadónak mindig öröm egy új munka megjelentetése! Őszintén remélem, hogy nagyon jó pályamunkák (receptek) fognak beérkezni, sok szép, látványos fotóval, és abból öröm lesz könyvet megjelentetni!

-  A nyertes pályaművet megkóstolja majd?

- Természetesen! Rajtam már sokat változtatott a szerzőink által elküldött jobbnál jobb receptek felhasználása és beépítése az étrendünkbe! Mindig tanul az ember, tanuljunk hát egymástól is!

Bozsán Eta