vissza

Csiga-biga, gyere ki...

márc
15
2011

„Csiga-biga, gyere ki, nyálkád bőrünk szereti”

 

A mondókát főként az érett bőrű hölgyek figyelmébe ajánlom, csakúgy, mint a csigacsoda krémeket. Nem, nem tévedés, a csiganyálka kifejezetten jót tesz a bőrnek! Képzeljék, létezik egy egész termékcsalád, amelynek fő hatóanyaga a Helix Aspersa nevezetű csigafajta nyálkája!

Bizonyára vannak, akik elfintorodnak a hír hallatán- első hallásra én is egy picit bizarrnak találtam a dolgot, de amikor a „csigacsoda” krémek hazai forgalmazója megkérdezte, mennyivel gusztusosabb mézet enni, revideáltam az álláspontomat. Hisz’ hogyan is készül a méz? A háziméhek összegyűjtik a virágport, majd gyomornedveikkel „elkeverik”, s az így kapott- kétségkívül rendkívül egészséges és finom- masszát fogyasztjuk mi, emberek.

Ezek után nem is olyan idegen a csiganyál... Pláne, hogy nem esszük meg, csak bekenjük vele magunkat. Mielőtt sorra vennénk a „csigacsoda”- krémek előnyeit, időzzünk egy keveset az alapanyagnál! Mi is az a csiganyál?

Nos, valójában nem az állat nyálmirigyének váladéka, ahogy elsőre gondolnánk. Képzeljünk magunk elé egy csigát! Pici fej, hosszú tapogatókkal, széles, nyálkás „talp”, rajta a „ház”, benne az állat szerveivel. A csiganyálka a szájnyílás és a „talp” széle között elhelyezkedő, úgynevezett nagy talpmirigy váladéka, amely „kenőolajként” funkcionál; az ellaposodott hasláb könnyebben, gyorsabban csúszik a sikamlós nyálkán.

Most már tudjuk, mire „használja” a csiga, de vajon miért jó nekünk?

Azért, mert a csiganyálka rendkívül gazdag ásványokban, nyomelemekben, vitaminokban, kollagénban, elasztinban. Továbbá, a benne lévő proteinek nagyon hasonlítanak az emberi bőrszövet proteinjeihez, az úgynevezett allantoin a bőr gyors regenerálódását segíti, a nyálka mucopolisacharidjai intenzíven hidratálnak, alfahidroxisavai pedig enyhén hámlasztó hatásúak, vagyis, csökkentik az elhalt hámsejtekből álló szaruréteg vastagságát.

Végezetül, hadd nyugtassam meg a csigakedvelő olvasókat is: a krémek alapanyagát termelő Helix Aspersa-t Amerikában, bio-körülmények között, egy hatalmas csigafarmon tenyésztik, és egy különleges, ugyanakkor teljesen természetes eljárással seerkentik a nyálkaképződést, úgy, hogy közben a piciny puhatestűeknek nem esik bántódásuk. A váladékot összegyűjtik, megtisztítják, koncentrálják, s a kontinenseken átívelő, hosszú út után arckrém, kézkrém és testápoló formájában élvezhetjük kedvező hatását.

Bulla Bianka

 

Partnereink