nov
24
2016

Indul a receptverseny! Főzz másképpen!

Ugye Ön is észrevette már, hogy sokszor az izgalom, a bánat, vagy éppen az unalom vesz rá minket, hogy akkor is kinyissuk hűtőt, amikor egyáltalán nem vagyunk éhesek. Szeretünk nassolni, és egyáltalán nem vesszük figyelembe, hogy az évek múlásával anyagcserénk is lassul, kevesebb kalóriát égetünk el.

nov
24
2016

Hülyeség valaminek a rabságában élni…

Csillogó szemek, mindig mosolyra kész arc, a fehér köpeny uniformisán is átsugárzó női báj. Jó kezdet egy interjúhoz. Tót Éva rendelésvezető főorvossal egy szűk szobácskában beszélgetünk a Zuglói Tüdőgondozóban.

Bukfenctől a robotokig...

A „Csányi Vilmos kutyaakadémiája (Bukfenctől a robotokig)” című kötet 2016 márciusában jelent meg a Metal könyvkiadó Tudományszociológia sorozatában.

Te is elkésel?

Ugye Ön is ismer olyanokat, akik folyton elkésnek. Vajon miért teszik?
"A pontosság nemcsak a királyok udvariassága, hanem minden felelős, rangját ismerő ember kötelessége

nov
20
2016

Kecskeméten jártunk…

A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat idén két naposra tervezte a Tudomány ünnepét. Nagy örömünkre a második napot a Kor Kontroll Társaság kapta.
A fotókon az előadók, és a levezető elnök. Fuss, vagy harcolj, avagy mit kezdjünk a stresszel ? címmel Dr. Borbényi Erika a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának

okt
28
2016

A Magyar Tudomány Ünnepe

A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Bács-Kiskun Megyei Műszaki és Természettudományi Egyesület tisztelettel meghívja a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartandó rendezvényre, mely 2016. november 17-én 15 órakor kezdődik, a Tudomány és Technika Háza, (Kecskemét, Rákóczi út 2.) I. emeleti Tanácstermében.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 7.

Bulla Bianka életmódtréner a rendezvény műsorvezetőjeként fantasztikusan elérzékenyült a gége műtöttek produkciójának láttán.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 6.

A „Rekonstrukció a sebészetben” blokkban Gulyás Gusztáv plasztikai sebész professzor elmesélte, hogy amikor húsz éve az intézetbe került, furcsán érezte magát, hiszen egy kórházban daganat eltávolító, életmentő műtéteket végeznek, a plasztikai sebész pedig a köztudatban esztétikai beavatkozásokat hajt végre.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 5.

A technikai lehetővé tette, hogy a diagnosztika mellett a terápiában is nagyot lépjünk előre, s a fej-nyaki daganatoknál egyre inkább előtérbe kerül a szervmegőrzés szándéka

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 4.

A hallgatóság nagyobb része a nyílt napon találkozott először a foniátria fogalmával. dr. Mészáros Krisztina elmondta, hogy ez a tudomány a hangképzés és a beszéd problémáival foglalkozik; a szakorvosi kezelés kiegészül logopédiai résszel is, amit pedagógusok végeznek.

Partnereink