Mit okozhat a cigi és az alkohol? -3.

Nehéz és felemelő érzés orvosnak lenni, onkológusnak lenni viszont a legnehezebb. Ez derült ki a nyílt nap „ Segíthetünk? „ című blokkjából, ahol a főnövér, az ápolási igazgató és az onkológus mesélt arról, hogy mit jelent számára a hivatása.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? -2.

Dr. Hitre Erika onkológus főorvos a rendezvényen érvekkel vette védelmébe a kemo- és a sugárterápia együttes alkalmazását, különös tekintettel az interneten terjedő rendkívül veszélyes kemoterápia ellenességre.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? -1.

A képalkotó diagnosztika szerepe természetesen nem ér véget a diagnosztizálással. Ha az onkológus team döntött a terápiában, alkalmazása után azt vizsgálják a radiológus szakemberek, hogy miként hat, sikerült-e eltüntetni vele a daganatot?

okt
13
2016

Rák a kulcscsont és a fejtető között...

Zsúfolásig megtelt a Kék Golyó utcai intézet 3.épületének aulája, számos érdeklődő, szakmabeli, egyetemista és középiskolás volt kíváncsi az előadókra az Országos Onkológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság októberi nyílt napján.

aug
31
2016

Sportolj velünk!

2016. augusztus 26-án asztalitenisz versenyt rendeztük Kecskeméten , a Kor Kontroll Társaság TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1444 azonosító számú projektjének fenntartási időszakában. A nyár lezárásaként a gyermekek és a fiatalok három kategóriában mérhették össze pingpong tudásukat: gyermek, női és férfi

aug
31
2016

Irány a Szent Balázs hegy!

Gyönyörű vidékre invitáljuk az olvasót! A Balaton-felvidék csendes és megnyugtató szőlős kertjeibe, ahol a béke, a nyugalom, és a szépség nyűgözi le a látogatót. Rég letűnt idők örök mementója, az Árpád-házi királyok idejében – a XIII. században – épített erődítmény-templom

aug
25
2016

Mit okozhat a cigi és az alkohol?

Várunk a Kor Kontroll Társaság és az Országos Onkológiai Intézet nyílt napjára!
Helyszín: Budapest XII. Ráth György u 7-9. 3. épület aula
Időpont: 2016. október 10.10.00 -15.00-ig
A rendezvényre a belépés ingyenes!

aug
18
2016

Meghívó asztalitenisz versenyre

Asztalitenisz verseny kortól és nemtől függetlenül a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokában
Időpont: 2016. augusztus 26. 20:00 óra
Helyszín: 6000 Kecskemét, Széchenyi sétány 11.

Ne hagyd, hogy fájjon!

Aki erre tette fel az életét, a dinamikus, határozott, pergőszavú Embey-Isztin Dezső , a Magyar Fájdalom Társaság alapító elnöke. Az Országos Onkológiai Intézet főorvosa.

Fűszerkéregben sült karaj, fokhagymás brokkolival, csicseriborsó pasztával

Hozzávalók 4 személyre:
A hús elkészítéséhez
400g. karaj
só, bors, szárított zöldségekből fűszerkeverék ízlés szerint
olíva olaj