vissza

Zabpelyhes sós túrógombóc Csendes Krisztinától

júl
1
2021

Hozzávalók:

  • 30 dkg zsírszegény túró,
  • 2 tojás,
  • 4-6 csapott evőkanál zabpehely ízlés szerint,
  • só,
  • 5 dkg zabkorpa és
  • 2 evőkanál  kókuszzsír a pirításhoz,


a mártáshoz:

  • 4 dl joghurt,
  • petrezselyem,
  • őrölt bors

Elkészítés: A túrót villával összetörjük, sózzuk, hozzákeverjük a tojásokat és a zabpelyhet,jól összedolgozzuk,majd behűtjük fél órányi időre. Vizet forralunk,gombócokat formázunk a masszából, majd a forrásban lévő vízbe tesszük 5 percig főzzük, leszűrjük. Kókuszzsírt hevítünk serpenyőben, melyben a zabkorpát megpirítjuk, a gombócokat még langyosan ebbe forgatjuk. Petrezselymes joghurtos mártással tálaljuk.
Zabpehely és zabkorpa fogyasztása jótékony az  emésztésre, egészségre gyakorolt hatása kedvező, mint szív és érrendszer, mint cukorbetegség például.
A túró alacsony kalória tartalmú, számos vitamin, ásványi anyag van benne, kalcium forrás.
A petrezselyem fogyasztása szintén kedvező.
Jó étvágyat!