Már csak egy hónap van hátra, 2015 január 30-án lejár a határidő!
Addig meg süssetek, főzzetek, és küldjétek a receptet a fotóval együtt!
receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
Legutóbb érkezett receptünk: Mónika lazacos tésztasalátája
LAZACOS TÉSZTASALÁTA
Hozzavalók:
- 250 gramm durumtészta, legjobb a háromszínű, csavart.
- 100 gramm vákuumcsomagolt lazacfilé.
- 150 gramm mirelit zöldségkeverék (ízlés szerint franciasaláta alap vagy mexikói)
- 2 ek. magozott fekete olajbogyó
- 2 tojás
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 50 ml kész cézársaláta-öntet (50 ml-es, kis zacskós kiszerelésben kapható, 66 kalória)
Elkészítés:
Külön-külön forró vízben megfőzzük a tésztát és a mirelit zöldségkeveréket, majd lecsepegtetjük és összekeverjük. Ha lehűlt, ízlés szerint hozzátesszük a kimagozott fekete olajbogyót. Közben megfőzzük a két tojást.
A lazacot apróra vágjuk, hozzátehetjük a zöldséges tésztához nyersen vagy teflonserpenyőben enyhén átpirítva.
A tejszínt összekeverjük a készen kapható cézársaláta-öntettel és a tésztasalátára öntjük.
Főtt tojással díszítjük.
A RECEPT SAJÁTOSSÁGAI:
- Nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető, semmiféle ügyességet nem igényel.
- Hozzáadott sót nem tartalmaz (csak annyit, amennyi a füstölt lazacban van)
- Fűszereket nem tartalmaz, így a fűszerezést nem lehet elrontani, karakteres ízét a lazac és az olajbogyó adja.
- A legdrágább összetevő a lazac. A fenti recept alapanyagai (négy személy részére) kb. 1600 Ft-ért beszerezhetők, így egy adag kb. 400 Ft, de a költségek csökkenthetők, ha lazac helyett füstölt csirke- vagy pulykasonkát használunk.
- Rendkívül laktató, mégsem túl zsíros vagy kalóriadús. Lazaccal elkészítve ünnepi étel, például karácsonyi vacsora előétele lehet, de önmagában könnyű vacsoraként is fogyasztható.
- Olajbogyó helyett karikákra vágott savanyú uborkát is tehetünk bele.
- A zöldségeket könnyen emészthető formában tartalmazza, így azok nem puffasztanak, rostban mégis gazdag a saláta.
- Fogyókúrához is ajánlom ebédként.