vissza

Sült csicseriborsó

ápr
19
2017

Mindenki szeret nassolni valami sósat filmnézés közben. Azonban a legtöbb nasi nagyon sok sót, szénhidrátot és zsírt tartalmaz. A sült csicseriborsó egy egészséges alternatívája a csipegetésnek, de persze ezt is csak mértékkel szabad fogyasztani!:) A hüvelyesek közül a babfélék fogyasztása igencsak elterjedt Magyarországon, ám a legtöbben elfelejtik vagy nem is ismerik a csicseriborsót, mely szintén a hüvelyesek családjába tartozik. A csicseriborsó élelmi rostokban igen gazdag, így támogatja az emésztésünket. Rendszeres fogyasztása segíti a koleszterin kiürülését szervezetünkből, így csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódása miatt mérsékli a vércukorszint hirtelen megemelkedését, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják.

Hozzávalók 4 főre:

  • 200g csicseriborsó
  • 2ek. repce olaj
  • ízlés szerint bármilyen fűszer (én sót, borsot, chilit és egy kevés fűszerpaprikát használtam)

Elkészítés:
Amikor elindultam reggel dolgozni a csicseri borsót kétszeres mennyiségű vízben áztattam, mire hazaértem (kb. 10 óra elteltével) lecsöpögtettem és szárazra töröltem. Utána egy tálba beleöntöttem és összekevertem a fűszerekkel, illetve az olajjal. Sütőpapírra egyenletesen eloszlattam és 200 fokon, kb. 30 percig sütöttem. Félidőben egyszer kivettem és jól átmozgattam a szemeket, hogy mindenhol egyenletesen süljenek.

Tápanyagtartalom 1 főre:

  • 182kcal
  • 9,5g fehérje
  • 6g zsír
  • 30g szénhidrát

Szarvas Veronika

Partnereink