vissza

Pirított ananászos csirkemell bulgurral és fokhagymás mártással

márc
20
2021

RECEPTVERSENY - Receptjeim egyszerűek, pár összetevő szükséges hozzá és elkészítésük sem időigényes. Nagyon szeretjük a joghurtos mártásokat főételeknél variálva. Fiam cukorbetegségének kezdetétől kezdtem el másképp sütni-főzni.

Hozzávalók:20 dkg bulgur,50 dkg csirkemell,olíva olaj a páchoz ,kevés kókuszzsír a sütéshez,1 db ananász,só ,bors ízlés szerint,

A mártáshoz 2 dl joghurt,3 gerezd fokhagyma,s ó,esetleg pár csepp citromlé kell.

Elkészítés: A bulgurt leírás szerint megfőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk,olíva olajba forgatjuk,sót,borsot adunk hozzá ,behűtjük 1 órára. Az ananászt megtisztítjuk, felkockázzuk.

Serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, a csirkemell csíkokat félkészre sütjük, majd hozzáadjuk az ananászt ,pirulásig sütjük tovább. A joghurtot a  fűszerekkel elkeverjük, hozzáadjuk az összetört fokhagymát is,majd behűtjük.

Élettani hatás: A bulgur a kiegyensúlyozott diéta része lehet,változatosan elkészíthető, vércukorszint ingadozást nem idéz elő,rostban dús,B és E vitamint is tartalmaz. Az ananász fogyasztása zsírbontó hatású,emésztést javító. A joghurt sokrétűen felhasználható szintén jótékony hatású az emésztésre,kiváló kalcium forrás. A fokhagyma fogyasztása koleszterin csökkentő,serkenti az immunrendszert,véralvadásgátló,vérnyomás- csökkentő hatású.

Jó étvágyat !
Csendes Krisztina