vissza

Palacsinta dupla csavarral spenóttal, magyaros-sajtkrémes harcsafilével parajpudinggal Mészáros Lászlótól

júl
1
2021

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg filézett, szálka nélküli harcsafilé
  • 10 dkg spenót
  • 1 tojás
  • 1-2 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • só, bors, étolaj, vaj
  • 1 natúr tömlős sajt
  • fél evőkanál pirosarany

Elkészítés:
1 db tojásból, 1-2 dl tejből, 10 dkg lisztből, csipet sóból, borsból, 10 dkg spenótból (a spenótot nyersen le kell turmixolni egy kis tejjel) palacsintatésztát keverünk, majd két palacsintát sütünk (Kicsit vastagabb palacsintákat, mint a megszokott).

Az afrikai harcsafiléket vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Sütés előtt 1 órára hűtőbe tesszük. 1-2 evőkanál olajon pirosra sütjük a harcsafilét. Mielőtt kivennénk a serpenyőből, 1 gerezd zúzott fokhagymát dobunk rá. Átpirítjuk.

A spenótos palacsintát megkenjük a sajtkrémmel (a natúr sajtkrémet fél evőkanál pirosarannyal kikeverjük) majd rátesszük a sült harcsafilét aztán a töltött palacsintát feltekerjük jó szorosra. Majd felvágjuk tetszőleges karikákra. Parajpudinggal tálaljuk.

Parajpuding:
Hozzávalók:

  • 1 zacskó spenót (kb fél kg)
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • tej

Elkészítés:
A nyers spenótot megtisztítod, a vastag szárakat leszeded. Sós vízben megfőzöd, a főzővizet leöntöd.
2 tojássárgájához csipet só, 2 evőkanál liszt. Ezt összekevered egy kis tejjel kb. fél liter. Ebbe rakod a spenótot és felforralod.
A tojás fehérjéből kemény habot kell verni és beleforgatni a forró spenótba. Összefőzzük és kész!