vissza

Ne mondj le a kenyérről!

ápr
19
2013

Persze , ha nem akarsz hízni, válassz lisztmentes kenyetet, mert ilyen is van!

A receptverseny 3 helyezettje : dr.Berentei Istvánné a Szent Imre Oktató Kórház vezető dietetikusa

EGYPERCES LISZTMENTES KENYÉR (1 személy)
Hozzávalók Mennyiség Energia(kcal)
Mandulaliszt 3 dkg
Tojás 1 db
Vaj 1 dkg
Sütőpor Késhegynyi

A vajat egy ½ dl-es bögrébe tesszük, mikróban felmelegítjük, míg a vaj meg nem olvad. A megolvadt vajba beletesszük a tojást, összekeverjük. Külön a mandulalisztbe belekeverjük a sütőport, majd a tojásos vajjal összekeverjük. Így 1 percre betesszük a mikróba és kész is. A képen látható formában kiborítjuk egy tányérra, megvárjuk, míg kihűl, majd lehet szeletelni.

Másik két receptje is figyelemre méltó! 

SÓS MUFFIN (14 db)
Hozzávalók Mennyiség Energia(kcal) Ár
Tojás 4db
Tejszín 2 dl
Sajt 150 g
Sonka 150 g
Szójaliszt 2 dkg
só, bors

Tojás egy tálban fölverem, a felsorolt anyagokat mind belehelyezem, majd a formákba öntöm. Előmelegített 200 °C-os sütőben 15 perc alatt megsül.

LISZTMENTES KENYÉR (2 személy)
Hozzávalók Mennyiség Energia(kcal) Ár
Túró 250 g
Tojás 3 db
Mandulaliszt 1,5 dkg
Szójaliszt 3,5 dkg
Korpa 1,5 dkg
Sütőpor 1 kiskanál

Tojást egy tálban felverem, beleteszem a felsorolt nyersanyagokat. Kis cipókat formázok belőle, majd sütőpapírra helyezzük és 225 °C-on 15 percig sütjük. Pizza alapként is kíváló.