vissza

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / 6

szept
20
2017

Dr. Bokor Márton Csíkszeredából érkezett, a határon túli 3. helyezés  birtokosa. Egyik  ajánlója a Hargita Megyei Tisztiorvosi Hivatal Igazgatója ezt írja róla:
„Nem fog rajta a kor, pedig elmúlt 66 éves. ...Gyerekkorát a csíksomlyói árvaházban töltötte, sikerült nemcsak talpon maradnia, hanem kiemelkedő emberi-szakmai pályát befutni.Pályakezdő orvosként találkoztam először dr. Bokor Mártonnal. Akkor már a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója volt. A fiatal kollégák szakmai életútját, az enyémet is, igyekezett úgy egyengetni, hogy a közösségnek és az egészségügyi rendszernek egyaránt hasznára váljon. Volt úgy, hogy a szakma, a páciensek és a közösség iránti elkötelezettsége a politikai széljárással szembefordulásra kényszerítették. Megtette, a néha öngyilkos lépéseket is, ha erkölcsi érzéke ezt diktálta. Felelősen cselekedett, ha különböző beosztásai révén az egészségügyi rendszer fejlesztése érdekében befolyásolhatott szakmapolitikai döntéseket , és ugyanolyan odaadással igyekezett a hozzá hasonló kemény-kegyetlen sorsú állami gondozott gyerekek és fiatalok helyzetén javítani.
Mindezek mellett végig ellátta háziorvosi praxisát. Naponta rendel, estig szól a rendelői programja.  Megmaradt Bokor Marcinak, az évek múlásával esetleg Bokor doktornak. Praxisában van a legtöbb rászoruló roma család is, becsülik, mert nem utasít vissza senkit. "