Reprezentatív környezetben, neves szakemberek részvételével került sor a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság nevével fémjelzett receptverseny díjkiosztására. Nem véletlen, hiszen a Telekom székház adott otthont a rendezvénynek és a MOMOT XII. kongresszusának záróeseményeként volt meghirdetve.
A kongresszus eseményei között már második éve szerepel ez a rendezvény, nem véletlenül, hiszen a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság megalapításának célja, az volt, hogy az elhízást, mint betegséget tudományos szempontból tanulmányozza, eredményesebb kezelésének lehetőségeit kidolgozza, illetve ezek eredményeit ismertesse. A Kor Kontroll Társaság, pedig, mint másik kiíró, köztudottan az egészségtudatos életért, és annak minél szélesebb körben történő elterjesztéséért harcol a maga eszközeivel.
Jócskán megtelt a kongresszusi előadóterem, pedig szombat délután egy két napos rendezvénysorozat végén, nem számít rá az ember. Sokan érdeklődtek. Ott volt a szakma és a versenyzők széles tábora, hogy megismerhessék az első tíz helyezettet, és a díjak kiosztása utáni kötetlen beszélgetésben esetleg recepteket is cseréljenek, vagy megosszák egymással az egészséges táplálkozás és életmód fortélyait.
A versenyben induló ételkölteményeknek sok feltételnek kellett megfelelni. Tekintetbe kellett venni az egészséges táplálkozás ajánlásait úgy, hogy közben vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait. Növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett, minél kevesebb sót tartalmazzon, felesleges kalóriától mentes legyen. Szempont volt még a könnyű, gyors elkészíthetőség és a költséghatékonyság is.
A díjakat a MOMOT részéről Prof.dr. Bedros J. Róbert a kongresszus elnöke, valamint Bulla Bianka a Kor Kontroll Társaság elnökségi tagja osztotta ki a zsűri döntése alapján.
Már a díjátadás alatt volt olyan versenyző, aki nem csak átvette a díjat, hanem el is árulta a közönségnek a nyertes étele pontos receptjét. De a díjak is a kongresszus és a receptverseny egészségtudatos és egészségmegőrző célkitűzéseinek hangulatát tükrözték. Hiszen az első helyezett wellness hétvégén vehet részt partnerével együtt a négycsillagos Eger Park Hotelben, a további díjazottak pedig vércukormérőt kaptak a 77 Elektronikától, illetve könyvjutalomban részesültek a Springmed Kiadó jóvoltából. Természetesen minden díjazott gazdagabb lett egy Szakácskönyvvel is, ami a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság gondozásában jelent meg és az előző év versenyének legsikeresebb receptjeit tartalmazza.
Lassan kiürült a nagyterem, de az előtér napsütötte kávézójában még mindig élénk vita hallatszott a szója, a búzacsíra egészségmegőrző szerepéről, meg arról, hogy milyen alapanyagokat érdemes használni, ha laktóz-érzékeny van a családban, és hogyan lehet 25 kilót leadni terhesség után egészséges táplálkozással. Jó volt hallgatni őket.
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen