vissza

Új akció az Év praxisa portálján!

júl
12
2012

Van egy története háziorvosáról? Ha ajánlja a www.azevpraxisa.hu portálon és megosztja az olvasókkal, most egy igazán érdekes filmmel jutalmazzuk!

Arról, hogy miként lehet nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is karban tartani. Ha eddig még nem tette volna, most megismerkedhet a pszichofittnesz fogalmával, azzal, hogy mire jó a kacagás, a kocogás és az érintés.

A mozi szereplői a lélek kiváló ismerői Bagdy Emőke pszichológus és Füredi János pszichiáter professzorok, valamint a pályafutása alatt százezreket megnevettető Csala Zsuzsa színésznő, és a műsorvezető B. Király Györgyi. Azt ugye mindenki tudja, hogy a nevetés erősíti az immunrendszerünket, fokozza védekezőképességünket, ráadásul növekszik az endorfin vagyis az örömhormon termelése is. Azt már kevesebben, hogy azok a csecsemők, akik gyakran érzik a mama testmelegét, akiket gyakran simogat , ölelget édesanyjuk: kevésbé stresszesek, sokkal nyugodtabbak, mint érintés hiányos társaik. Az Ohioi egyetem hallgatói nyulak koleszterinszintjét vizsgálták az étrenddel szoros összefüggésben. Mérték a koleszterin dús étrend érkárosító, érelzáródást okozó hatását. Az egyik kísérleti csoportban azonban nem károsodtak a nyulak, akármilyen ételt fogyasztottak. Kiderült, hogy a hallgatók ebben a csoportban azzal játszottak, hogy etetéskor rendszeresen simogatták a nyulakat. További érdekes hírekkel és történetekkel ismerkedhet meg a pszichofittneszről szóló filmben.

Ne feledje! Várjuk történetét a www.azevpraxisa.hu portálon. Az első 20 érvényes pályázat beküldőjének levélben küldjük a hivatkozást, amelyre kattintva megnézheti a filmet.