vissza

Hiába szép, ha nem cica

ápr
20
2009

A szőke hajú szép énekesnőt nem kell bemutatni. A közönség a mai napig hívja, szereti és tapsol neki. Pedig nem csinál titkot a korából, azt terjeszti, hogy 57 éves. Inkább elhiszem neki, minthogy vitatkozzak. Egy biztos, hogy bomba jó nő, aki nagyon is odafigyel magára. Még legnehezebb periódusában is ápolja a körmét, nem mondja le a masszázst,  és ha már ott van szobabicikli, hát felpattan rá. Folyamatosan törekszik a testi-lelki harmóniára.
Pedig a közelmúltban  nagy tragédia történt vele, meghalt az édesanyja. A fájdalom a szokottnál is nagyobb nála, mert olyan erős és különleges kapcsolat fűzte a szüleihez. Éppen ezért tért vissza jógához, amit már egyszer a lánya rábeszélésére hatékonyan beépített az életébe. Büszkesége a 28 esztendős Niki, ő nyújtja, ő jelenti Bea számára a legnagyobb lelki támaszt. Niki egy teljesen különleges életpályát (utat) választott magának, joga-tanfolyamokat tanul külföldön. Belekóstolt a keleti filozófiákba és minden valószínűséggel egy távoli országban telepszik majd le. De ha kell hazajön, hogy Beát istápolja, amíg szüksége van rá.
Ha valaki mégsem emlékezne pontosan rá, Bea pályafutását a hazai táncdalfesztiválokon kezdte, valamikor az 1973-74-es években. 1968-ban szintén táncdalfesztivál következett a Csuda jó fej című dallal. A Neoton Família együttessel Afrikában turnézott, 1972-ban Alexandriában, 1974-ben férje Som Lajos révén az NSZK-ban szerepelt. 1977-ben harmadik helyezést érte el a castlebari fesztiválon. Felfedezték őt a németek, a svájciak. Rengeteget vendégszerepelt ezekben az országokban. Idehaza a Piramis is egyengette útját (jó számokkal, zeneszerzőkkel, szövegírókkal). Som Lajos ma már csak emlék, hiszen több , mint  húsz éve  elváltak, de a közös gyerek Niki azért összeköti őket. Lemezeinek se szeri, se száma. Öt nyelven énekel. 
Meglepetéssel rukkolt elő, amikor 2002-ben a megszokott zenei világán átlépve, kipróbálta magát a mai divatos stílussal, a NOX és a Romantic együttessel, melyből az Újjászületés című albuma készült.
Arra a kérdésre, hogyan él manapság, hogyan telnek a napjai, ezt válaszolja:

- Sokadszor húzom fel a férfinadrágot. Erősnek kell maradnom. Nemcsak édesanyámat veszítettem el, hanem két barátot is. Ők nem meghaltak, csak sikerült csalódnom bennük. Megteszek mindent azért, hogy ne nézzek visszafelé. Én, aki a jövőnek éltem állandóan, mostanra már csak a pillanatnak, az aznapnak élek. Sajnos egyedül vagyok, nincs társa az életemnek. Akárhogy is szépítjük, hiányzik egy férfi mellőlem.

- Pedig nagyon gyönyörű vagy.

- Nincs mit kezdenem vele, a legcsúnyább nők is elkelnek. Nem jelent semmit, a hogy nézel ki kérdés. A nyuszis, ártatlan nők zseniálisan tudják manipulálni a férfiakat, én viszont nem ebbe a kategóriába tartozom.  Mindegy is. Most gyógyítgatom a sebeimet, igyekszem eljárni az emberek közé. Szívesen vagyok ott Kor Kontroll rendezvényein is. Egy olyan közösség jön ott össze, melyhez jó érzés csatlakozni. A legközelebb május 7-én találkozunk a Duna Palotában.  De ott voltam már kétszer a Kor Kontrollal  Gyomaendrődön is.Járom az országot, mert rengeteg helyre hívnak. Emellett ott van az énekstúdió, amit négy  éve alapítottam. A hallgatóim között elég nagy a korbeli szóródás, mert 10 és 50 év közöttiek a „diákjaim”. Az érzelmeimet kiadhatom az éneklésben és ígérem a rajongóimnak, hogy az utolsó leheletemig azon leszek, hogy felvidítsam az embereket.

Partnereink