vissza

Adél versenyben

jan
16
2013

Még van 9 napja, gyorsan főzzön valami finomat, és küldje be a receptet nekünk. receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
A lényeg egészséges, testsúlymegőrző, vagy testsúlycsökkentő szénhidrátszegény recepteket várunk.
A pályázók 1, maximum 3 recepttel vehetnek részt a versenyben. Fontos, hogy a recept egyértelmű legyen, hiszen az a célunk, hogy minél többen elkészíthessék.
Kérjük a hozzávalók pontos mennyiségének megjelölését, az elkészítés menetének leírását, az elkészítési idő, az adagok/ hány személy részére/ és az ár feltüntetését. 
Kapja elő fényképezőgépét, , hiszen ha fotót is kapunk, a verseny végén megjelenő kiadványunkban fel tudjuk használni az Ön receptjét!  A legjobb recepteket ugyanis megjelentetjük!

Adél receptje: brokkolival töltött csirkemell

HPIM5023.jpgHozzávalók:
- 2 fél (1 egész)mellfilé
- 10 dkg brokkoli
- 1 zsemle
- 2 tojássárga
- 1 dl tej
- fűszerek: őrölt kömény, szerecsendió, bors (vagy borsikafű apróra vágott levele), só
- 2 ek. vaj
- 2 nagyobb répa
- egy kisebb zellergumó fele

A vajat összekeverjük a fűszerekkel, félre tesszük. A mellet levágjuk a csontról és a közepébe olyan széles zsebet vágunk, amekkora lehetséges. A zsebek belsejét bekenjük a fűszeres vaj felével.
A répát és a zellert megpucoljuk, feldaraboljuk és a brokkolirózsákkal együtt vízben főzzük vagy pároljuk. A zsemlét meghámozzuk és a tejbe áztatjuk, kicsit megsózzuk, majd összekeverjük a megpárolt brokkolival, egy tojássárgával, hogy megtölthessük a keverékkel a zsebeket. A töltött melleket fehér cérnával összevarrjuk, bekenjük fűszeres vajjal, végül 40 cm-nyi hosszú alufóliára helyezzük és szorosan betekerjük, az alufólia végeit begyűrjük. Pataki tálba helyezzük. A mellek mellé rakjuk a fűszervajjal bekent párolt répákat és a zellert. Feltesszük a tál fedelét és kb. 1 órán keresztül, előbb 100 C˙-ra melegített sütőben tartjuk. 1 óra eltelte után kiemeljük a tálból a zöldségeket, tálba helyezzük, sózzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük, egy tojássárgát adunk hozzá, majd az egészet botmixerrel krémes állagúvá daráljuk. A sütőben a hőmérsékletet 180 C˙-ra emeljük és a tálba kis kupacokat rakunk a zöldséges pépből (villaheggyel bordásra díszíthetjük a felületüket). Negyed órán keresztül fedő nélkül sütjük.
Ez alatt elkészítjük a köretet.

HOZZÁVALÓK
- 15 dkg rizs
- 15 dkg brokkoli
- só
- néhány cseppnyi citromlé

A brokkolra kevés citromlevet cseppentünk, sózzuk és az előbbi edényben, az előbbi módon pároljuk. A megmaradt lében puhára főzzük a rizst.
A töltött mell nagyon kiadós étel, előfordulhat, hogy négy személy sem tud ezzel az adaggal egyetlen étkezés alkalmával megbirkózni. Hidegtálban elhelyezve vagy felvágottként reggelire tálalva is nagyon-nagyon finom.

Bugán Adél

Partnereink