Hírek

márc
10
2017

Önnek csak 1%!

Tisztelt Olvasó!
A Kor Kontroll Társaság már több mint 10 esztendeje dolgozik azért, hogy egyre többen őrizhessék meg az egészségüket, egyre többen adhassák le a fölösleges kilókat, vagy egyre többen tanulják meg, hogy a rákba nem kell feltétlenül belehalni.

dec
29
2016

Hetedszer is elindult „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat!

2016. december 20-án ünnepélyes sajtótájékoztató keretében indították el hivatalosan „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatot az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalban.

dec
28
2016

Liza doktornő emlékére

92-en haltak meg , amikor Szocsi mellett hét perccel a felszállás után a Fekete-tengerbe zuhant az orosz hadsereg egyik személyszállító repülőgépe.
December 26-án a Fekete-tenger kíméletlenül elnyelte a világjáró Alekszandrov együttes kórusát, a táncosokat, a zenekart, kilenc újságírót, a gép személyzetét és még valakit, akit gyerekek és öregek hálaimája kísér a Teremtő színe elé.

dec
28
2016

Egymás fölé kerekedni, avagy teljesítménykényszer az ágyban

„Minden a szexről szól. Kivéve a szexet, ami minden másról szól.” (Gyimesi Andrea)
Már az előadás címe is vonzza a résztvevőket, így aztán egy szalmaszálat sem lehet leejteni a kecskeméti konferenciateremben.

dec
20
2016

Hetedszer indul „Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat!”

Hetedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra december 20-án „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázat. Erről számolt be az OTH-ban tartott sajtótájékoztatón Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos, valamint Dr. Kasler Miklós professzor és B. Király Györgyi projektvezető.

nov
24
2016

Indul a receptverseny! Főzz másképpen!

Ugye Ön is észrevette már, hogy sokszor az izgalom, a bánat, vagy éppen az unalom vesz rá minket, hogy akkor is kinyissuk hűtőt, amikor egyáltalán nem vagyunk éhesek. Szeretünk nassolni, és egyáltalán nem vesszük figyelembe, hogy az évek múlásával anyagcserénk is lassul, kevesebb kalóriát égetünk el.

nov
20
2016

Kecskeméten jártunk…

A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat idén két naposra tervezte a Tudomány ünnepét. Nagy örömünkre a második napot a Kor Kontroll Társaság kapta.
A fotókon az előadók, és a levezető elnök. Fuss, vagy harcolj, avagy mit kezdjünk a stresszel ? címmel Dr. Borbényi Erika a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának

okt
28
2016

A Magyar Tudomány Ünnepe

A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Bács-Kiskun Megyei Műszaki és Természettudományi Egyesület tisztelettel meghívja a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartandó rendezvényre, mely 2016. november 17-én 15 órakor kezdődik, a Tudomány és Technika Háza, (Kecskemét, Rákóczi út 2.) I. emeleti Tanácstermében.

okt
13
2016

Rák a kulcscsont és a fejtető között...

Zsúfolásig megtelt a Kék Golyó utcai intézet 3.épületének aulája, számos érdeklődő, szakmabeli, egyetemista és középiskolás volt kíváncsi az előadókra az Országos Onkológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság októberi nyílt napján.

aug
31
2016

Sportolj velünk!

2016. augusztus 26-án asztalitenisz versenyt rendeztük Kecskeméten , a Kor Kontroll Társaság TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1444 azonosító számú projektjének fenntartási időszakában. A nyár lezárásaként a gyermekek és a fiatalok három kategóriában mérhették össze pingpong tudásukat: gyermek, női és férfi