Filmek

Tud jól aludni?

Vagy esetleg alvászavaros? Ha az utóbbi, akkor tartson velünk!
Dr. Ádám Ágnes, Dr. Szakács Zoltán alvásszakértő, és dr. Böszörményi Nagy Klára a Springmed kiadó igazgatója arról beszélnek, hogy a rossz alvás, hogyan keserítheti meg az életünket, meg arról is, hogy miért kell vele orvoshoz fordulni, hiszen sok esetben csak a jéghegy csúcsa.

Egy tabu témáról: mi történik a hospice házakban?

Nyomasztó a hospice házakra gondolni, az ott dolgozók viszont úgy fogalmaznak,hogy a béke és a szeretet szigetei a haldokló, rákos betegeknek fenntartott házak. A Magyar Hospice Alapítványt, amelyiknek alapító-elnöke Polcz Alaine volt, most Muszbek Katalin vezeti.

A pánikbetegség gyógyítható!

Goethe pánikrohamában énkettőződést élt át: önmagát látta magával szemben lovagolni. Agorafóbiája olyan erős volt, hogy egyszer kikötöztette magát a strassburgi dóm tetejére, mert úgy érezte, ha túléli a félelmet, képes lesz legyőzni a fóbiáját.

Szenvedélyek rabságában.

Közeledik a szilveszter, amikor rengetegen fogadkoznak. Hogy megtartják-e fogadalmaikat, az már egy másik kérdés. Akad, aki fogyni akar, a másik úgy dönt, hogy elég a mozgásszegény életmódból jöjjön a futás, vagy az úszás, a harmadik meg a cigarettát akarja eldobni.

Te is elkésel?

Ugye Ön is ismer olyanokat, akik folyton elkésnek. Vajon miért teszik?
"A pontosság nemcsak a királyok udvariassága, hanem minden felelős, rangját ismerő ember kötelessége

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 7.

Bulla Bianka életmódtréner a rendezvény műsorvezetőjeként fantasztikusan elérzékenyült a gége műtöttek produkciójának láttán.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 6.

A „Rekonstrukció a sebészetben” blokkban Gulyás Gusztáv plasztikai sebész professzor elmesélte, hogy amikor húsz éve az intézetbe került, furcsán érezte magát, hiszen egy kórházban daganat eltávolító, életmentő műtéteket végeznek, a plasztikai sebész pedig a köztudatban esztétikai beavatkozásokat hajt végre.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 5.

A technikai lehetővé tette, hogy a diagnosztika mellett a terápiában is nagyot lépjünk előre, s a fej-nyaki daganatoknál egyre inkább előtérbe kerül a szervmegőrzés szándéka

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 4.

A hallgatóság nagyobb része a nyílt napon találkozott először a foniátria fogalmával. dr. Mészáros Krisztina elmondta, hogy ez a tudomány a hangképzés és a beszéd problémáival foglalkozik; a szakorvosi kezelés kiegészül logopédiai résszel is, amit pedagógusok végeznek.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? -3.

Nehéz és felemelő érzés orvosnak lenni, onkológusnak lenni viszont a legnehezebb. Ez derült ki a nyílt nap „ Segíthetünk? „ című blokkjából, ahol a főnövér, az ápolási igazgató és az onkológus mesélt arról, hogy mit jelent számára a hivatása.

Partnereink