Filmek

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 6.

A „Rekonstrukció a sebészetben” blokkban Gulyás Gusztáv plasztikai sebész professzor elmesélte, hogy amikor húsz éve az intézetbe került, furcsán érezte magát, hiszen egy kórházban daganat eltávolító, életmentő műtéteket végeznek, a plasztikai sebész pedig a köztudatban esztétikai beavatkozásokat hajt végre.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 5.

A technikai lehetővé tette, hogy a diagnosztika mellett a terápiában is nagyot lépjünk előre, s a fej-nyaki daganatoknál egyre inkább előtérbe kerül a szervmegőrzés szándéka

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - 4.

A hallgatóság nagyobb része a nyílt napon találkozott először a foniátria fogalmával. dr. Mészáros Krisztina elmondta, hogy ez a tudomány a hangképzés és a beszéd problémáival foglalkozik; a szakorvosi kezelés kiegészül logopédiai résszel is, amit pedagógusok végeznek.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? -3.

Nehéz és felemelő érzés orvosnak lenni, onkológusnak lenni viszont a legnehezebb. Ez derült ki a nyílt nap „ Segíthetünk? „ című blokkjából, ahol a főnövér, az ápolási igazgató és az onkológus mesélt arról, hogy mit jelent számára a hivatása.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? -2.

Dr. Hitre Erika onkológus főorvos a rendezvényen érvekkel vette védelmébe a kemo- és a sugárterápia együttes alkalmazását, különös tekintettel az interneten terjedő rendkívül veszélyes kemoterápia ellenességre.

Mit okozhat a cigi és az alkohol? -1.

A képalkotó diagnosztika szerepe természetesen nem ér véget a diagnosztizálással. Ha az onkológus team döntött a terápiában, alkalmazása után azt vizsgálják a radiológus szakemberek, hogy miként hat, sikerült-e eltüntetni vele a daganatot?

Ne hagyd, hogy fájjon!

Aki erre tette fel az életét, a dinamikus, határozott, pergőszavú Embey-Isztin Dezső , a Magyar Fájdalom Társaság alapító elnöke. Az Országos Onkológiai Intézet főorvosa.

Az év praxisa 2015 egyik legszebb ajánlása

Az egyik leggyönyörűbb és legmeghatóbb történet egy erdélyi anyuka- Jámbor Enikő- tollából Dr. Székelyszentmiklósi Istvánról szól. Az alábbi levelet a díjátadó után írta:
Kedves Györgyi!
Hálával és szeretettel köszönjük meg Önnek a kedvességét és a segítségét! Még mindig felfoghatatlan a számunkra férjemmel együtt, hogy részt vehettünk egy ilyen csodálatos ünnepségen, mint az Önök által szervezett díjátadó! Nagyon-nagyon köszönjük!
Tiszteletteljes köszönettel:
Jámbor Enikő

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében" díjátadójáról/13

Dr. Fronko Alica a határon túli 3. helyezés birtokosa. A felvidéki doktornőt egykori iskola igazgatója ajánlotta. „ Iskolánk volt diákja, a jelenleg közel 1800 beteget kiszolgáló családi orvos lelkiismeretesen végzi munkáját.

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében" díjátadójáról/12

Dr. Sebők Zoltán a Felvidékről határon túli kiváló helyezést ért el, és csak egy hajszál választotta el a dobogótól. Édesapja gyógyszerész volt Pozsonyban, és a szomszédos MTA épületében vehette át a Gyógyszerésztudományi Társaság kitüntetését 42 éve.

Partnereink