vissza

Töltött csirkemell variációk

márc
16
2016

Egy-egy fél csirkemellet úgy vágunk ketté, hogy egybe maradjon. Kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A tölteléket a közepére helyezzük, és feltekerjük.

Sütőzacskóba helyezzük, teszünk mellé meghámozott, félbevágott almadarabokat, hagymát, fokhagymát. A sütőzacskó előírása szerint megsütjük.

  • Májas, almás töltelék: A csirkemájat alaposan megmossuk, megforgatjuk darált dióban. Ráhalmozzuk a húsra, teszünk rá cikkekre vágott almát és felgöngyöljük.
  • Kukoricás, sárgarépás töltelék: kb. 5-6 dkg kukoricát és 10 dkg kockára vágott sárgarépát sós vízben megfőzünk. (A főzőlevet félretesszük!) Ha megfőtt és langyos, hozzákeverünk egy natúr tömlős sajtot. Ezt halmozzuk a hús közepére és felgöngyöljük.
  • Sárgarépás, sajtos töltelék: 1-2 szál sárgarépát tisztítás után egészben megfőzünk sós vízben. A hússzeleteket vékonyra szelt sajttal beborítjuk, és ráhelyezzük a sárgarépát, majd feltekerjük.

Köretek

Sült zeller: egy nagyobb zellert meghámozunk, kb. 1 cm-es hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megsózzuk, meglocsoljuk kevés olíva olajjal, kicsit átforgatjuk, és a sütőben megsütjük.

Sült burgonya: a burgonyát meghámozzuk, kb. 1 cm-es hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megsózzuk, meglocsoljuk kevés olíva olajjal, kicsit átforgatjuk, és a sütőben megsütjük.

Barna rizs: 1 bögre barnarizst megmosunk, majd 2 bögre folyadékkel felöntjük (A kukoricás csirkemellnél leírt, félretett főzőlevet itt használhatjuk fel!) Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 fej vöröshagymát, és megfőzzük.