Hozzávalók/ 4 adag/
Elkészítés:
A tojásokat feltörjük, ízesítjük sóval, borssal, és 1-2 evőkanálnyi tejjel jó alaposan felverjük. Egy olívaolajjal vékonyan kikent kisebb palacsintasütő formában kb. 20 cm átmérőjűben, 8 db vékony tojáslepényt sütünk a masszából, majd sütőrácsra helyezzük ezeket, hogy kihűlhessenek.
A friss spenótot megmossuk, konyhai papírtörlőre téve alaposan lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a maradék olíva olajon megpároljuk, ügyelve arra, hogy ne maradjon leve. A tojáslepényeket megkenjük a fokhagymával ízesített spenótpürével, feltekerjük, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba tesszük. Ráreszelünk egy kevés szerecsendiót, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben vagy grillező mikró sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Ehhez az ételhez használhatunk gyorsfagyasztott spenótot is, melyet egy tálba téve hűtőszekrényben egy éjszakán át hagyjunk kiolvadni, ezután könnyen le tudjuk önteni a levet, amit eresztett. Az így előkészített masszát mindenképpen pároljuk meg egy kicsit, hiszen sütéskor csak a sajt olvadásáig sütjük az ételt. A sajt lehet akár füstölt is, melynek markáns íze jól illik a spenótos fogásokhoz. Az étel minimális zsiradékot tartalmaz, könnyen emészthető, 1 adag alig több, mint 300 kcal-t tartalmaz, magas a fehérje tartalma és alacsony szénhidrát tartalma.
Horváth Judit
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen