vissza

Kolbász harcsából és füstölt lazacból, spenótos cukkinivel

jún
24
2015

Hozzávalók:

  • 40 dkg harcsa
  • 20 dkg füstölt lazac
  • Olíva olaj
  • 1 közepes apróra vágott vöröshagyma
  • 6 dkg teljes kiőrlésű kenyér, 1,5 dl száraz fehér bor ( Irsai Olivér)
  • 3 gerezd tört fokhagyma
  • kapor
  • 1db citrom

Elkészítés:
Borban áztatjuk a felkockázott kenyeret. Kevés olajon pároljuk a vöröshagymát és a megtört fokhagymát. A halakat aprító gépben pépesítjük, majd a hozzávalókat összekeverjük, és adunk hozzá egy citrom levét, kevés kaprot. Ekkor megtöltjük a belet, nem túl keményen, mert úgy elpattannak. (tortadíszítő segítségével töltöttem meg.) Elosztjuk darabokra és bekötjük a végét, lassan rostélyon olajjal megkent papírosba burkolva süssük.

Élettani hatás:
A halkolbász rendkívül finom, a benne lévő lazac kiváló forrása a B1, B3, B5, B6, B12, és E vitaminoknak, fehérjéknek, szelénnek és foszfornak, magas a B2- és C-vitamin-, folsav, kálium és magnézium tartalma. Az omega-3 zsírsavnak megelőző és gyógyító hatása van számos betegség esetében. Legtöbb betegségnél a védő mechanizmus a gyulladásos folyamatok megakadályozásában jelentkezik. Az omega 3 zsírsav ezenkívül hangulatjavító, serkenti a gondolkodást, a keringést, a glükóz és inzulin anyagcserét, csökkenti a vérnyomást valamint véd a szívbetegségek ellen

Paukovics István

Partnereink