vissza

Hogyan gyógyítanak az ételek?

márc
20
2014

Bulla Bianka életmódtréner, egészségügyi újságíró előadásából kiderült mire jó a fehér, a sárga, a kék, a zöld, a lila, a piros és a többi színek a zöldségekben, gyümölcsökben. A téma nemcsak színes, halálosan komoly is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslései alapján évente 2.7 millión halnak meg az elégtelen gyümölcs és zöldségfogyasztás következtében. A gyógyító ételek hasznáról szólva elhangzott, hogy például a fekete áfonyakedvező hatásait a II világháborúban kezdték felfedezni, ugyanis akkoriban a brit pilóták fekete áfonya lekváros kenyeret vacsoráztak. Arra lettek figyelmesek, hogy az éjszakai berepülések során a hirtelen felvillanó éles fény után hamarabb alkalmazkodik a szemük a sötéthez. Ezek után kezdték el kutatni az áfonyában található anyagok hatásait, és ma már sokan tudják, hogy a benne lévő növényi színanyagok segítik a szem változó körülményekhez való alkalmazkodását, segítik a hajszálerecskék keringését – nemcsak a szemben, hanem test-szerte.