vissza

Garnéla olívaolajban, chilivel – fokhagymával

aug
23
2013

Ínycsiklandó receptünk szerzője a receptverseny egyik nyertese, mellesleg a Szent Imre Oktató Kórház lipidológis részlegének főorvosa.

Hozzávalók 1 személyre :

  • garnélarák 10 dkg
  • olivaolaj 0,3 dl
  • fokhagyma 2 dkg (3 nagy gerezd)
  • chilipaprika 2 dkg (2 db)
  • petrezselyem 1 cs.
  • száraz fehérbor 2 cl

(Energiatartalom: 400 kcal
Szénhidrát: 8,1 g
Ár: 330 Ft)

  • teljes kiőrlésű - magvas bagett 1 db

(Energiatartalom: 125 kcal
Szénhidrát: 25 g
Ár: 100 Ft)

A salátához:

  • Jégsaláta ¼ fej
  • koktélparadicsom 5-6 db
  • uborka 10 dkg
  • citrom ½ db

(Energiatartalom: 31,4 kcal
Szénhidrát: 2,5 g
Ár: 220 Ft)

Elkészítés:

Az olíva olajat cserépedényben felforrósítjuk, beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát és chili paprikát , mérsékelten megsózzuk. Rövid párolás után rátesszük a pirított garnélarákot, 2-3 percig pirítjuk, ráöntjük a fehérbort, felforraljuk, hogy az alkoholtartalom elpárologjon és azonnal tálaljuk.

Tetejére frissen vágott petrezselymet szórunk. Magvas teljes őrlésű bagettel, vagy kevert salátával kínáljuk.

Dr. Audikovszky Mária

Partnereink