vissza

Fűszerkéregben sült karaj, fokhagymás brokkolival, csicseriborsó pasztával

aug
18
2016

Hozzávalók 4 személyre:

  • A hús elkészítéséhez
  • 400g. karaj
  • só, bors, szárított zöldségekből fűszerkeverék ízlés szerint
  • olíva olaj

A sült brokkolihoz

  • 250g. brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • só, bors, szárított zöldségekből fűszerkeverék ízlés szerint
  • olíva olaj

Csicseriborsó pasztához:
Egy kis üveg, vagy konzerv főt csicseriborsó (a gyorsaság kedvéért, mert ez nem igényel főzést)

A húst tedd 2 réteg alufóliára, önts rá kevés olajat, majd sózd, borsozd, fűszerezd. Fordítsd meg, és ismételd meg a műveletet. Ezt követően csavard be jól a fóliába. 180 fokon süsd 50-60 percig. A hús elkészítése 5-10 percnél többet nem vesz igénybe, a sütést már a sütő végzi.

Egy serpenyőben melegítsd fel az olíva olajat. Ha már forró az olaj tedd bele a felszeletelt brokkolit és az apróra vágott fokhagymát. Nagyjából fél dl. vizet adhatsz hozzá, hogy le ne égjen. Fedő alatt süsd 5 percig, majd vedd le a fedőt, sózd, borsozd, fűszerezd és még 5 percig pirítsd. El is készült. Ne süsd szét, az a jó, ha kicsit ropogós marad.

A csicseriborsót tedd egy magas falú edénybe, majd krémesítsd botmixerrel. Egy kis lábasban langyosítsd meg, főzést nem igényel.

 Már csak a tálalás maradt hátra. Egy nagyobb méretű tányéron kend el a csicseriborsó pasztát, kanalazz rá egy kevés szaftot, ami kisült a karajból, majd tedd rá a brokkolit és a vékonyra vágott hússzeleteket.

Nagy Szandra
A recept a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság receptversenyére érkezett..

 

Partnereink