vissza

Almáspite sütés nélkül

márc
10
2017

Nyers ételeim egyik legfinomabb süteménye!
Május 5-ig várjuk a Te receptedet is!

Küldd el a receptverseny@korkontrolltarsasag.hu címre!

A kiírást itt olvashatod!

Elkészítés: A következő hozzávalókból gyúrjunk egy masszát: mandulaliszt vagy kókuszliszt, zabpehely vagy zabkorpa, amit találsz otthon, pici fahéj, édesítő, kókuszolaj, víz. Ezt összegyúrjuk és a tészta felét egy szögletes műanyag edény aljába nyomkodjuk.

Töltelék: Reszelt alma, fahéj, természetes édesítő.
A tészta felét tehát belenyomkodjuk az edénybe, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a maradék tésztával.
Hűtőben hagyjuk egy picit dermedni, majd szeleteljük, s fogyasszuk egészséggel.

Tippek: Az almához keverhetünk egy főzés nélküli hideg vaníliapudingot is, vagy vaníliás proteinport, illetve más gyümölccsel is kipróbálhatjuk, a folyósabb töltelékekhez használjunk egy kis útifű maghéjat vagy konjak lisztet, remekül sűríti.

A maradék anyagból gyúrjunk almáspite-golyókat és forgasd meg zabkorpában vagy mandulában.
Gluténérzékenyek készítsék maglisztekkel, darált dióval!
A maglisztek közül többnek a fogyasztása magas fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrába is beépíthető, magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyag forrás.
 

Kedves Kor Kontroll Társaság!
Mindig van lehetőség arra, hogy a tudatosság útjára lépjünk és egy teljesebb életet válasszunk. Ezeket az elveket szem előtt tartva főzök és sütök lassan 8 éve diétásan a családomnak, megőrizve a finom ízeket. Köszönöm szépen a lehetőséget, további szép napokat kívánok!

Martinka Diána / Tamási

Partnereink