Riportok (archívum)

szept
24
2008

A főigazgató a Catalina bárban hallgatja a jazzt

Nagyon jó dolgom van, mert csupa olyan emberrel találkozom, akiknek csodálatos életútjuk van. Olyanokkal, akik tudásukat és életüket a gyógyításra tették fel. Ha a betegek kevesebbet szenvednek, nekik köszönhető. Dr. Kricsfalvi Péter nagyon is ilyen. Évtizedekig reumatológusként dolgozott, de volt a Népjóléti Minisztériumban miniszteri biztos is.

szept
18
2008

Még ma is lemegy spárgába

Én még ilyen bájos energiabombával nem találkoztam. Állandó mozgásban van. Még telefonon sem lehet vele összetalálkozni, mert mindig tevékeny, vagy ír vagy játszik. Olyan nincs, hogy van egy szabad estje, mert akkor nézőként megy el valamelyik színházba. A Kor Kontrollban őt tarják etalonnak.

szept
9
2008

Látogatóban a festőnél

Állandó kiállítása a város szívében van (Damjanich utca 26.), műterme, lakása egészen máshol. Attól kezdve, hogy belépek a képtárba, régi barátjának tekint, letegez és ömlik belőle a mondanivaló. Úristen! Lehet, hogy itt kérdéseket sem kell feltegyek, mindenre megkapom a választ, csak figyelnem kell?!

szept
3
2008

Imád főzni

A doktor úr meglehetősen szűkszavú életrajzot juttatott el számomra. Ebből azért néhány alapvető dolog kiderül. Nevezetesen az, hogy Pécsett született, tanulmányait a debreceni Orvosegyetemen végezte. Van itt még egy dátum, amelyre még visszatérünk, mármint az, hogy 1942-ben látta meg a napvilágot.

szept
1
2008

Az üzletember

Ha van sikeres életút, ha van irigylésre méltó pálya, akkor az Zettwitz Sándoré, aki a 77 Elektronikai Kft. ügyvezető igazgatója.

aug
28
2008

A hobbim az unokám

Még mielőtt a címet félreértené bárki, gyorsan hozzáteszem, Balogh Sándor a Kor Kontroll Társaság alelnöke. Rendes foglalkozására nézve, sokkal bonyolultabb munkát tölt be. De, még mielőtt a jelenlegi munkakörére térnék, lássuk mi volt azelőtt.

aug
25
2008

Egy tea Csák Józseffel

Ahogy mondani szokták, ezer éve ismerem. Akármikor összetalálkoztunk anno egy-egy koncertjén, mindig okot adott rá, hogy imádjam a humorát! (Holott elsősorban a hangjáért mentem.) Most, hogy újra találkoztunk, ájultan láttam, hogy semmit nem változott. Sem külsõre, sem humorra, sem habitusra. Mivel a kávéház, ahova be akartunk ülni még zárva volt, máris elindultunk (az õ javaslatára) az Erkel Színház színi-büféjébe.

júl
10
2008

A Fruskától - Malvin néniig

Ezt onnan tudhatja ország-világ, hogy a Korkontroll Társaság az elhízás veszélyeiről szóló klubestjén a közönség előtt mérték meg a művésznő derekát. Ugyanis a főasztalnál helyet foglaló dr. Pados Gyula éppen azt bizonygatta, hogy 80 centiméter fölött már kórosnak számít a térfogat. Ibolya, aki vendégként szintén az előadók között ült, rögtön felpattant és alávetette magát a megmérettetésnek.