Riportok (archívum)

okt
8
2008

Ésám sóletet főz

Amikor képzőművésznővel időpontot próbálunk egyeztetni, azt mondja, hogy korán kelő. Én meg rávágom, hogy én is. Ebből aztán az lett, hogy másnap hajnali fél hatkor kezdtük el a beszélgetést.

okt
7
2008

Szenvedélye: a digitális rendszerek

A főigazgató úr 2001 óta vezeti a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórházat. Előtte számtalan munkahelye volt, számtalan képzettséget szerzett és rengeteg tanulmányúttal gazdagította tudását. Ezek egy részéről fogok vele beszélgetni, de elöljáróban el kell mondjam, hogy ritka kedves és udvarias ember.

okt
7
2008

Aki kiveszi kezünkből a cigarettát

Gabriella a Gyógyszerésztudományi Kar elvégzése után sokfelé dolgozott, majd 2000-ben (akkora már zsebében volt a közgáz diploma is) a Pfizernél helyezkedett el. Előbb, mint termékfelelős, napjainkban, mint a Kormányzati Kapcsolatok osztályának menedzsere.

okt
6
2008

Másfél deci olasz rizlinget ajánl

Miközben azon tűnődöm, ha az önéletrajzát egy az egyben le akarnám írni, vajon hány oldalt tenne ki, mégis neki kell vágnom egy rövidített változatnak. 1932-ban Kisbaráton született, később az orvosegyetemet Budapesten végezte el...

okt
5
2008

Kint is lakik, bent is lakik

A Budapesti Operettszínház minden idők leghajlékonyabb, legjókedvűbb szubrettje még a telefont is mosolyogva veszi fel. A jóisten sok derűt is adott neki, nemcsak azt a fantasztikus képességet, hogy a színpad felett ha kell, repülni is tud. Nálánál sokkal súlyosabb partnereit veszi a hátára és kápráztatja el tehetségével a közönségét. Olyan nincs, hogy vastaps nélkül hagyja el a színpadot. Pedig Oszika (így hívják őt a kollegák), nemrég töltötte be az 55. életévét, melyből egyáltalán nem csinál titkot. Amikor erről kérdezem a világ legtermészetesebb hangján mondja:

okt
4
2008

Diákmunka szervezés és gombaszedés

Dr. Kiss Zoltánról nem lehet elmondani, hogy kevés dologhoz ért. A közgazdaságtól a mérlegképes könyvelésig, a pénzügyi adótanácsadástól a csődmenedzselésig, és mindahhoz, amit ezek magukba foglalnak.

okt
2
2008

Az anyukámért mindent!

Aki figyelemmel kíséri a Korkontroll Társaság programjait, azok bizonyára ismerik Nagy Emese újságírót is. Ő az, aki B. Király Györgyinek hol láthatóan, máskor nem annyira az előtérből segíti a munkáját. Amikor rávilágít a figyelem, akkor éppen moderátorként vezeti az összejövetelt.

szept
28
2008

Az alapítások embere

Előre kell bocsátanom, hogy Csapó György a Korkontroll Társaságnak (is) alapító tagja. Az alapító közgyűlésen rögtön elnökségi tagnak választották. Kapcsolata a civil társasággal azóta is töretlen és intenzív. Ám egy olyan emberről van szó, akinek élete azért ível felfelé, mert tele van ötletekkel.

Partnereink