Cikkek (archívum)

nov
26
2012

A pánikbetegség és ikertestvére…

Gábor S. Pál pszichiáter és zeneszerző, mint általában- Lillafüreden egy szakmai konferencián – most is lenyűgözte hallgatóságát. Ha az ember őt figyeli, arra gondol, hogy az összes karmester és zongoraművész - most kevéssé volt szó más művészeti ágak képviselőiről- mentálisan sérült, mondhatnám pszichiátriai eset, mert a depresszió mellett minimum szociális fóbiája, kényszerbetegsége, bipolaritása van.

nov
26
2012

A kövérség daganatot okozhat?

Magyarország lakosságának körülbelül 60%-a túlsúlyos, kövér. A magyar hölgyek a legutóbbi felmérés szerint az első helyen állnak az EU-ban, ami a túlsúlyt illeti.

nov
17
2012

Áttörés a szív prevenciójában

A több mint ötven százalékos kardiovaszkuláris halálozás csökkentést eredményező svédországi vizsgálat eredményeit Urban Alehagen professzor, a kutatási team vezetője ismertette nagyszámú hazai szívgyógyász előtt.

nov
14
2012

Még két hétig szavazhat háziorvosára!

Ha van egy története, még két hétig szavazhat kedvenc háziorvosára! Finiséhez érkezett „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázat. A szervezők és a zsűri kérnek mindenkit, - pácienst, az önkormányzatokat, tisztiorvosi szolgálatokat, civil szervezeteket, kórházi osztályokat, szakorvosokat , ajánlják kedvenc háziorvosukat a díjra.

nov
14
2012

Küldj receptet!

Január 25-ig várjuk olvasóink receptjeit, hiszen addig tart a MOMOT- tal közösen kiírt receptversenyünk. Dr. Bedros J Róbert a Szent Imre Oktató Kórház főigazgatója és egyben a MOMOT elnöke. Ha valaki nem tudná, a rövidítés Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaságot jelent.

okt
29
2012

Megmenthetem a bátyámat???

Hetek óta sopánkodok a testvérem betegágyánál. Az intenzív osztályon van már több hete, remek orvosok és ápolók őrzik. Valami mégis hiányzik ahhoz, hogy végre talpra álljon.

okt
24
2012

Még tart a receptverseny!

Ugye önnek is van egy jó receptje? Esetleg három? Ennyivel versenyezhet ugyanis a Kor Kontroll Társaság és a MOMOT Országos receptversenyén. Izgalmas ajándékok várják, és persze az is, hogy receptjét nyomtatásban olvashatja, hiszen könyv formájában kiadjuk a legjobbakat.

okt
15
2012

Fődíj a Danubiustól!

Ahogyan portálunkon már olvashatták országos receptversenyt hirdetett a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság. A megkötés csak annyi, hogy mivel a magyar lakosság egyre elhízottabb, és egyre túlsúlyosabb, testsúlymegőrző, testsúlycsökkentő recepteket várunk!

Partnereink