Cikkek (archívum)

ápr
24
2006

Bőr- és körömgombásodás

Gomba. Önnek mi jut eszébe erről a szóról? Nagyon sokunknak sajnos egy igen makacs, gyakran és feleslegesen titkolt betegség. Egy felmérés szerint a magyar lakosság 54%-a saját bőrén tapasztalhatja a gombák okozta kellemetlenségeket.

ápr
23
2006

Gombafenyegetés

Nem szégyen, de kellemetlen. A nők háromnegyede átesik rajta életében, sokan nem is egyszer. Ismerje fel az intim részek gombás fertőzését!

ápr
22
2006

Nem csak szexuális úton terjed

A gombás hüvelyfertőzésről szóló sorozatunk első részében a nagyszámú előfordulásra figyelmeztettük olvasóinkat. Ez alkalommal a terjedéséről, illetve a kialakulásában szerepet játszó külső-belső hatásokról lesz szó.

ápr
21
2006

A véradás ABC-je I.

A magyar vérellátórendszerben gyakorlatilag el lehet végezni minden fertőző betegséget kiszűrő vizsgálatot. Amennyiben új fertőzés veszélye merül föl, a modern technológiák segítségével szinte napok alatt be lehet vezetni újabb ellenőrző vizsgálatokat. A véradás egyéni hasznaKi adhat vért?A véradás menete.

ápr
20
2006

Örökölhető-e a cukorbetegség?

A cukorbetegek gyakran teszik fel a kérdést. Az öröklődés jelentősége vitathatatlan, mivel azonban a cukorbetegség nem egységes betegség, hanem két fő típusa van, ezek előfordulási gyakorisága, kialakulásának oka, öröklődési hajlama is különböző.

ápr
19
2006

Terhességi cukorbetegség

A várandósság alatti diabétesz a cukorbetegségnek egy olyan formája, amely a terhesség során kezdődik vagy annak kapcsán fedezik fel. Valójában különböző súlyosságú, magas vércukorszinttel együtt járó Szénhidrátanyagcsere-zavarról van szó. Anyagcserezavar, Diétás kezelés, Egyénre szabottan Fehérjebevitel, Mi kerüljön az étrendbe?

ápr
18
2006

Mi is ez a furcsa nevű betegség?

E visszafordíthatatlan szembetegségről hazánkban nagyon kevesen hallottak, és az érintettek közül sokan csak túl későn fordulnak orvoshoz. Az időskori makula degeneráció a retina központi részének a makulának (sárgafolt) az elfajulását okozza. A sárgafolt az éleslátás helye, ami szükséges például az olvasáshoz és az autóvezetéshez. A betegség előrehaladtával végül teljesen megszűnik a központi látómező. Az AMD első észlelhető tünete, hogy homályos rész jelenik meg a látómező közepén és torzul a látás.A betegség változatai

ápr
17
2006

Mindennapok a változó korban - Az étkezés öröme

Sokan azt hiszik, hogy azoknak, akiknek a koruk vagy valamilyen egészségügyi gondjuk miatt oda kell figyelniük a táplálkozásukra, már semmi örömük nem marad az evésben. De nem így van: vissza lehet, vissza kell adni az evés örömszerző funkcióját is.