vissza

Nagyon mellém álltak...

febr
26
2013

Ajánlói szerint Arros Melinda  Székelyudvarhely egyik legismertebb és legaranyosabb családorvosa, aki minden alkalommal emberségéről és törődéséről tesz tanúvallomást. Nemcsak saját nyilvántartott betegei számíthatnak szaktudására és támogatására, hanem minden egyes városlakó bizalommal fordulhat hozzá. Szépen és kedvesen beszél az idős nyugdíjasokkal. Az egyik történet írója felnőttként, ugyanazt a figyelmet és törődést tapasztalhatta, mint kisgyerekként, hiszen gyermekkorától Arros doktornő a háziorvosa. Másikuk gyors diagnózisáért, és az azonnali műtéti beavatkozásért, valamint az után követésért hálás.
„Az én családorvosomnak sikerült olyan kapcsolatot kialakítani pacienseivel, és következésképpen velem, aminek az alapja a kölcsönös bizalom, megbecsülés. Családorvosom profizmusának, lélekjelenlétének, és a korábban felsorolt erényeinek köszönhetem az életem.Egy nap a tanítási óráim után nagyon rossz állapotban érkeztem haza. Édesapám felhívta telefonon a doktornőt, elsorolta a tüneteket, és ő azonnal fogadott. A férjem bevitt a rendelőbe, megvizsgált a doktornő és azonnal tudta, hogy a nőgyógyászatra kell utalnia. Telefonon leegyeztette a szolgálatos főorvossal és mire bevittek, már elő volt készítve minden a beavatkozásra. Egy hét kórházi és még két hét otthoni lábadozás alatt is figyelemmel követték egészségi állapotom, és nem csak a családorvosom, hanem a két talpraesett, odaadó és szakmailag maximálisan felkészült asszisztensnője is. Ők végezték a doktornő irányítása alatt a kezeléseket, kötözéseket. Mikor visszamentem ellenőrzésre mindent rendben találtak, de igazán akkor szembesültem azzal, hogy órák kérdése volt, az élet-halál esélye.
A doktornő részéről a megfelelő szakmai hozzáállás, részemről pedig a korábban jól megalapozott bizalom és együttműködés eredményeként van alkalmam írni ezeket a sorokat és köszönetet mondani mindenért.
Tisztelettel
Nagy Enikő „

34 000 ember él Székelyudvarhelyen, akik tavaly Arros doktornőért fogtak össze. - Nagyon mellém álltak- mondja örömmel Melinda az ünnepségen. A határon túli kategóriában második helyezett doktornő ars poeticája: „Mindig a beteg helyébe képzelem magam, így lehet igazán gyógyítani”