vissza

A Fruskától - Malvin néniig

júl
10
2008

Dzsupin Ibolya dereka 70 centi

Ezt onnan tudhatja ország-világ, hogy a Korkontroll Társaság az elhízás veszélyeiről szóló klubestjén a közönség előtt mérték meg a művésznő derekát. Ugyanis a főasztalnál helyet foglaló dr. Pados Gyula éppen azt bizonygatta, hogy 80 centiméter fölött már kórosnak számít a térfogat. Ibolya, aki vendégként szintén az előadók között ült, rögtön felpattant és alávetette magát a megmérettetésnek.

Ibolyával először a hajdan volt Vidám Színpadon találkoztam, ahol éppen Vaszary Gábor: Az ördög nem alszik című komédiájában a Fruskát játszotta. Előtte megjárta már a veszprémi, a debreceni és a győri színtársulatokat. Ez idő tájt kérte ki őt a Família Kft. és a sorozatban évekig Hajnalkát alakította. Hozzáteszem nagy sikerrel. Közben persze folytatta színházi karrierjét is, számtalan kabaréban, zenés darabban lépett fel a Révay utcai teátrumban. A tündéri Heltai Jenő Tündérlaki lányok című vígjátékában ő hozta Malvin nénit, melyet most a Vígszínházban Szegedi Erika játszik. Aztán egy idő után, Ibolya úgy döntött, hogy szabadúszó színésznő lesz, mely döntést lehet, hogy nem is ő, hanem az élet hozta.

- Mesélj, szabadúszóként éppen hol láthat a közönség?

- Székesfehérváron. Ott játszom két szerepet. Az egyik Copperfield Dávidban egy öregasszony, ráadásul egy buta öregasszony. A másik még csak előkészületben van, tavasszal mutatjuk be a Nyolc nő című krimit. Egyébként már szakmai nyugdíjban vagyok.

- Ilyen külsővel? Ilyen sugárzó tekintettel? Ezt nem nagyon értem. Elfeledkezett rólad a szakma?

- Nem menedzseltem magam soha eléggé. Nem ügyeskedtem. A Família óta képernyőn sem voltam.

- Akkor viszont valami más oka lehet a sugárzásodnak. Azonnal avassál be. Honnan a 70 centis derék?

- Pedig izgultam a mérésnél, otthon sohasem foglalkoztam ezzel. Az mindenesetre jó jel volt, hogy egy 30 évvel ezelőtti kosztümöm rám jött.

- Hogy csapódott le benned ez az este?

- Megtisztelve éreztem magam, hogy ott lehetek és beszámolhatok a saját tapasztalataimról. Én már előbbre vagyok, mint a kezdők, mert egy ideje foglalkoztat az egészség-megőrzés. Rendszeresen tornázom, rengeteg tisztított vizet iszom. Odahaza a csapra rászereltettem egy szűrőrendszert. Így aztán forrásvíz minőséget ihatok. Ezzel főzök és mosom meg a salátát, a gyümölcsöt. Nem olcsó, de úgy érzem, hogy megéri. Ha csak az ásványvízvásárlást váltaná ki, már akkor is rendben lenne.

- Aztán?

- Rendszeresen relaxálok és meditálok. Ezt még az agykontrollon tanultam meg. Azon kívül, „eljegyeztem magam” a mikro-algával, amit valaki ajánlott. Négyezer olyan anyag van benne, amit maga a természet állított össze. Hatására elmúltak a hőhullámaim, a hajam sűrűsödni kezdett, csakúgy, mint a szempillám. És az alkatom is pozitívan változott.

- Elég nehezen hoztuk össze ezt a beszélgetést. Olyan érzést keltettél bennem, hogy állandóan sietsz valahová.

- Sokféle dolgom van. Egyrészt a színház, aztán az otthonom, a szülőkről való gondoskodás, saját magam karbantartása és nemrégiben belekezdtem egyfajta kereskedelmi munkába is.

- Ha választhatok, a családot választom. Róluk mondj valamit.

- A férjem nyugdíjas közgazdász. Dávid fiam 21 éves és a pénzügyi-számviteli főiskolára jár. Mellesleg nagyszerűen teniszezik.

- Mi a legkedvesebb családi programotok?

- Amikor kacsamellet sütök almával. Ilyenkor körülüljük az asztalt, és miközben eszegetünk, közben jókat beszélgetünk.